Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Αποβάλετε τη νικοτίνη και κόψτε το κάπνισμα με Κρεμόριο – Ταρτάρ


Αποβάλετε τη νικοτίνη και κόψτε το κάπνισμα με Κρεμόριο – Ταρτάρ

Το κρεμόριο είναι όξινο άλας και έχει αρκετές χρήσεις. Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού.

1. Κόψτε το κάπνισμα και αποβάλετε τη νικοτίνη: Εκτός από την αποβολή της νικοτίνης από τον οργανισμό το κρεμόριο βοηθάει στο να σας κάνει να μην σας αρέσει η γεύση του τσιγάρου. Αναμίξτε το με χυμό πορτοκάλι και πιείτε καθημερινά. Ο χυμός έχει βιταμίνη C που ξεπλένει την νικοτίνη. Ανακατέψτε σε ½ ποτήρι χυμό, ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο και πίνετε το καθημερινά για ένα μήνα πριν κοιμηθείτε.

2. Υπέρταση: Το χαμηλό κάλιο κάνει υπέρταση. Το κρεμόριο το λύνει σε μόλις 100 γρ., Παίρνετε 16.500 mg κάλιο. Απλά προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα κρεμόριο σε ένα ποτήρι νερό, και πίνετε το καθημερινά πριν από τον ύπνο. (Εάν έχετε ψηλή αρτηριακή πίεση και έλλειψη καλίου συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας και δοκιμάστε αυτό το σπιτικό Γιατρικό)

3. Λοιμώξεις του ουροποιητικού: Αλλάζοντας το PH των ούρων ανακουφίζει από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Απομακρύνει τα κακά βακτηρίδια και τις μολύνσεις. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, βάλτε 1/½ κουταλάκι κρεμόριο και προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, πιείτε το 1-2 φορές την ημέρα. ...

συνέχεια του άρθρου στην πηγή https://blog.bachari.gr/2018/07/11/5-%ce%bf%cf%86%ce%ad

Φυσική κρέμα σύσφιξης για τον λαιμό

 

Οι διακοπές της γιαγιάς

Οι εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας είναι ευνοημένοι στις διακοπές. Έχοντας αφήσει πίσω τους τις επαγγελματικές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορούν να κανονίσουν τη δική τους «φυγή» όταν τα πλήθη των παραθεριστών θα έχουν επιστρέψει και επιπλέον οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι χαμηλότερες.

Πάντως είναι καλό να λάβετε υπόψη ότι τα υψόμετρα άνω των χιλίων μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας προκαλούν κάποιο ψυχοσωματικό στρες στους ηλικιωμένους, γι' αυτό καταλληλότερες είναι οι πεδινές και οι παραθαλάσσιες περιοχές.

Αν ο ηλικιωμένος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση ή οξεία ασθένεια, θα τον ωφελήσει η διαμονή σε λόφο ή κοντά σε λίμνη.

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια βρογχίτιδα, ελα φριά έως μέση υπέρταση ή φέρουν καρδιακή βαλβίδα ή βηματοδότη, αλλά ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία τους, μπορούν να χαρούν τις διακοπές τους ακόμα και σε μέρη με υψόμετρο μέχρι 1.500 μέτρα και σε δροσερές παραθαλάσσιες περιοχές.
 

Τα μεγάλα υψόμετρα, τα ταξίδια στο εξωτερικό και στις περιοχές με πολλή ζέστη ή κρύο θα πρέπει να τα αποφεύγουν όσοι αναρρώνουν από βαριά ασθένεια, υποφέρουν από μεγάλη υπέρταση, είναι καρδιοπαθείς ή πάσχουν από βρογχίτιδα και εμφύσημα που συνδέονται με καρδιακά προβλήματα.

Κυδώνια ποσέ

Κυδώνια ποσέ
Κυδώνια ποσέ

Ένα ελληνικό δροσερό επιδόρπιο...

Υλικά

• 4 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα 

• 1/2 μπουκάλι άσπρο γλυκό κρασί

 • 4 αστεροειδείς γλυκάνισοι 

• 2 ξυλαράκια κανέλας

 • 50 ml μέλι

 • 100 γρ. Ζάχαρη

 • 100 γρ σταφίδες

 • 350 ml νερό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και σιγοβράζουμε για μιάμιση περίπου ώρα. 

Τα σερβίρουμε είτε ζεστά με παγωτό είτε κρύα με στραγγιστό γιαούρτι.

Σήμερα 26 Μαϊου Αγίου Αλφαίου, Αγίου Κάρπου του Αποστόλου, Αγίου Συνεσίου

Δέντρο  με ροζ άνθη
για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Σήμερα 26 Μαϊου Αγίου Αλφαίου, Αγίου Κάρπου του Αποστόλου, Αγίου Συνεσίου

Χρόνια Πολλά!

Αλφαίος, Κάρπος
Συνέσιος, Συνεσία

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό