|
Ξυνόχοντρος γιαχνί |
Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι απλό γρήγορο νόστιμο και υγιεινό κάντε κάτι παραδοσιακό
Οι πρόγονοί μας δεν είχαν χρόνο για πειραματισμούς και γκουρμέ δημιουργίες.
Γι αυτό τα φαγητά τους ήταν σύντομα και με υλικά της φύσης.
Σήμερα έφτιαξα ένα φαγητό που το φτιάχνουμε στην Κρήτη.
|
Ξυνόχοντρος γιαχνί |
Ο τρόπος είναι απλούστατος
Στην κατσαρόλα με μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί
και προτού κάψει βάζουμε σταδιακά τα παρακάτω ένα- ένα με ανακάτεμα ενδιάμεσα:
το κρεμμύδι κομμένο ,
μια πατάτα κομμένη,
ένα κολοκύθι μικρό κομμένο,
λιγότερο από μισή πράσινη πιπεριά κομμένη,
ντομάτα ψιλοκομμένη εγώ έβαλα ντοματίνια
ένα κομμάτι (μια διπλή χούφτα) κουνουπίδι σε κομμάτια και αλατοπίπερο.
Έχουν περάσει 10 λεπτά και τα υλικά βγάζουν χυμούς .
Προσθέτω μια ποσότυτα ξυνόχοντρο 2-3 χούφτες περίπου ανακατώνουμε να μουσκέψει ο χόντρος καλά και τέλος βάζουμε και ένα φλιτζανάκι ρύζι με ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε το φαγητό για 20 λεπτά να ψηθεί και το ελέγχουμε κάθε 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία !