Αυτή είναι η γνήσια παραδοσιακή τέχνη ... Συγχαρητήρια!
Γειά σας και χαρά σας! ......... Λίγο πολύ όλοι την έχουμε την δόση μας και εγώ λίγο παραπάνω και επιπλέον μια δόση αυτοσαρκασμού ......... Ελπίζω να σας αρέσει το περιεχόμενο που δημιουργώ εδώ κάθε μέρα ...... Σας ευχαριστώ!
Παραδοσιακό φαγητό απο την Χίο
ΥΛΙΚΑ
(Για 4 άτομα)
1 κιλό καλαμαράκια/
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο/
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο/
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα/
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι/
1/2 φλιτζάνι ρύζι/
1/2 φλιτζάνι λάδι και 4 κ. σούπας ακόμα/
λάδι για τηγανισμα/
αλάτι πιπέρι/
χυμός 1 λεμονιου/
ένα τρίτο φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί/
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τα καλαμαράκια μέσα και έξω κάτω από νερό της βρύσης.
Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.
Ζεσταίνετε 4 κουτ.σούπας λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Ρίχνετε τα πλοκάμια και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε τα μισά ντοματάκια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τα κουκουνάρια αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τη γέμιση για 5 ' - 6 '
Γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα κλείνετε με 1 οδοντογλυφίδα για να μη φύγει η γέμιση με το ψήσιμο.
Ζεσταίνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τα καλαμαράκια, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τα μεταφέρετε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με τα υπόλοιπα ντοματάκια, κ' το λάδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Καλή επιτυχία!