Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Οι διακοπές της γιαγιάς

Οι εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας είναι ευνοημένοι στις διακοπές. Έχοντας αφήσει πίσω τους τις επαγγελματικές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορούν να κανονίσουν τη δική τους «φυγή» όταν τα πλήθη των παραθεριστών θα έχουν επιστρέψει και επιπλέον οι τιμές στα ξενοδοχεία είναι χαμηλότερες.

Πάντως είναι καλό να λάβετε υπόψη ότι τα υψόμετρα άνω των χιλίων μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας προκαλούν κάποιο ψυχοσωματικό στρες στους ηλικιωμένους, γι' αυτό καταλληλότερες είναι οι πεδινές και οι παραθαλάσσιες περιοχές.

Αν ο ηλικιωμένος αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση ή οξεία ασθένεια, θα τον ωφελήσει η διαμονή σε λόφο ή κοντά σε λίμνη.

Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια βρογχίτιδα, ελα φριά έως μέση υπέρταση ή φέρουν καρδιακή βαλβίδα ή βηματοδότη, αλλά ανταποκρίνονται καλά στη θεραπεία τους, μπορούν να χαρούν τις διακοπές τους ακόμα και σε μέρη με υψόμετρο μέχρι 1.500 μέτρα και σε δροσερές παραθαλάσσιες περιοχές.
 

Τα μεγάλα υψόμετρα, τα ταξίδια στο εξωτερικό και στις περιοχές με πολλή ζέστη ή κρύο θα πρέπει να τα αποφεύγουν όσοι αναρρώνουν από βαριά ασθένεια, υποφέρουν από μεγάλη υπέρταση, είναι καρδιοπαθείς ή πάσχουν από βρογχίτιδα και εμφύσημα που συνδέονται με καρδιακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου