Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Γλυκό σιροπιαστό με ινδική καρύδα

 

Υλικά

α) για τη ζύμη :
2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι ,
1 ποτήρι αλεύρι αλατίνη για όλες τις χρήσεις,
1 ποτήρι ινδική καρύδα,
1 ποτήρι ζάχαρη,
7 αβγά,
2 1/2 κουταλιές μπέικιν,
1 βανίλια,
ξύσμα 1λεμόνι,
1 κεσεδάκι βούτυρο Άλτις,
1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι 2%

β) για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη,
3 1/2 ποτήρια νερό,
ξύσμα 1 λεμόνι,
2 κουταλιές μέλι,
1 βανίλια

Εκτέλεση
2-3 ώρες πριν βγάζουμε από το ψυγείο το βούτυρο και τα αβγά.
Πρώτα απ'όλα ετοιμάζουμε το ταψί. Για τη συγκεκριμένη δοσολογία είναι κατάλληλο ένα ταψί στρογγυλό με διάμετρο γύρω στους 30 πόντους.
Άν χρησιμοποιήσετε παραλληλόγραμο υπολογίστε να αναλογεί στο μέγεθος με αυτό που αναφέρω. Άν το ταψί σας είναι μεγαλύτερο του ζητούμενου απλώς το γλυκό σας δεν θα έχει μεγάλο πάχος. Το ταψί το βουτυρώνουμε με το ίδιο βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
Έπειτα σε μια λεκανίτσα ανακατεύομε καλά (να γίνουν ένα μίγμα) τα στεγνά υλικά : σιμιγδάλι, αλεύρι,καρύδα, μπέικιν.
Το επόμενο βήμα είναι να χτυπήσουμε τη μαρέγκα. Πρέπει πρώτα να φέρουμε τα αβγά σε μια θερμοκρασία προς το θερμό. Ανάβουμε λίγο τον φούρνο στους 30 βαθμούς μετά τον σβήνουμε και μέσα σε ένα ταψάκι τοποθετούμε τα αβγά και το κεσεδάκι το βούτυρο και τα βάζομε στον φούρνο για 3 λεπτά. ΄Επειτα βγάζουμε τα αβγά και χωρίζουμε τα ασπράδια απο τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια αρκετά ώστε η μαρέγκα να γίνει όσο γίνεται πιο αφρώδης και την αφήνουμε στην άκρη να περιμένει.
Έπειτα σε ένα ευρύχωρο σκεύος βάζουμε το βούτυρο σχεδόν λιωμένο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε να αφρατέψει , προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε τους κρόκους ένα -ένα χτυπώντας πάντα, ακολουθεί το γιαούρτι το ξύσμα και τη βανίλια. Μετά αφήνουμε το μίξερ
΄Ηρθε η ώρα για τη μαρέγκα . Ρίχνουμε τον αφρό και αν από κάτω υπάρχει υγρό το δουλεύουμε λίγο με το σύρμα και το προσθέτουμε κι αυτό. Μετά με το χέρι απαλά απαλά για να μή ξεφουσκώσει η μαρέγκα ανακατεύομε το μίγμα και συγχρόνως ρίχνουμε το μίγμα με τα στεγνά υλικά σιγά-σιγά.
Όταν έχει αναμιχθεί τέλεια όλο το υλικό , το βάζουμε στο ταψί . Φροντίζουμε να έχουμε έτοιμο προθερμασμένο το φούρνο στους 180 βαθμούς. Το γλυκό είναι έτοιμο σε μισή ώρα περίπου, αλλά καλύτερα να το τσεκάρουμε με ένα μαχαίρι . Το τρυπάμε κιάν βγεί καθαρό έχει ψηθεί.
Μόλις το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 5-6 λεπτά και μετά το σβήνουμε. Η εφαρμογή γίνεται με καυτό το σιρόπι και το γλυκό λίγο ζεστό. Με ένα κουτάλι βάζουμε το σιρόπι ήρεμα και προσεκτικά ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα σε όλο το γλυκό.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με καρύδα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να κοπεί σωστά. Από την επομένη το βάζουμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από παλιό περιοδικό

//////////////////////

Materials 

a) for the dough: 2 glasses of fine semolina, 1 glass of all-purpose saltine flour, 1 glass of coconut, 1 glass of sugar, 7 eggs, 2 1/2 tablespoons baking powder, 1 vanilla, zest of 1 lemon, 1 stick of Altis butter, 1 1/2 cups of 2% yogurt 

b) for the syrup: 2 glasses of sugar, 3 1/2 glasses of water, zest of 1 lemon, 2 spoons of honey, 1 vanilla 

 Implementation 2-3 hours before we take the butter and eggs out of the fridge. 

First of all, we prepare the pan. A round pan with a diameter of around 30 points is suitable for this dosage. If you use a parallelogram, calculate that it is proportional to the size I mention. If your pan is larger than requested, your dessert will simply not be very thick. Butter the pan with the same butter and sprinkle with a little sugar. We set it aside to wait. Then, in a small bowl, mix well (make a mixture) the dry ingredients: semolina, flour, coconut, baking powder. The next step is to whip the meringue. We must first bring the eggs to a temperature towards the warm. Turn on the oven a little at 30 degrees, then turn it off and place the eggs and a knob of butter in a pan and put them in the oven for 3 minutes. Then we take out the eggs and separate the whites from the yolks. Beat the egg whites enough to make the meringue as foamy as possible and set it aside to wait. Then put the almost melted butter in a large bowl and beat it with a hand mixer until it becomes foamy, add the sugar little by little while continuing to beat, add the egg yolks one by one while always beating, followed by the yogurt, the zest and the vanilla. Then we leave the mixer It's time for the meringue. Pour the foam and if there is liquid underneath, work it a little with the wire and add it too. Then gently by hand, so that the meringue does not deflate, mix the mixture and at the same time pour the mixture with the dry ingredients slowly. When all the material is perfectly mixed, put it in the pan. Make sure the oven is preheated to 180 degrees. The dessert is ready in about half an hour, but it is better to check it with a knife. We pierce it and it comes out clean, it is cooked. As soon as we take it out, we prepare the syrup. From the moment it starts to boil, leave it for 5-6 minutes and then turn it off. The application is done with the syrup hot and the dessert slightly warm. With a spoon, put the syrup calmly and carefully so that it is distributed evenly throughout the dessert. At the end sprinkle with coconut. Let it cool completely so it can be cut properly. From the next day we put it in the fridge. Good luck! The recipe is from an old magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου