Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Μπαβαρουαζ με Ανανά

Υλικά για 6 • 8 άτομα:

400 γραμμ. κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ

150 γραμμ. Ζάχαρη άχνη

200 γραμμ, ψιλοκομμένος ανανάς

150 γραμμ. κεράσια

1 φλυτΖάνι σούπας τριμμένο φουντούκι

2 ποτήρια του λικέρ Ντραμπουί

6 φύλλα Ζελατίνα

Σαντιγύ ή φρούτα

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γρλακτος ΦΑΓΕ, παγωμένη, έως ότου να δέσει, και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη. 
 
Στη συνέχεια προσθέτετε τον ανανά, τα κεράσια, το φουντούκι και το λικέρ.
 
Σ' ένα κατσαρολάκι βάΖετε τη Ζελατίνα μ' ένα φλυτΖάνι νερό και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει. 
 
Αφήνετε να κρυώσει - όχι να παγώσει - και την προσθέτετε στο μίξερ χτυπώντας συνέχεια. 
 
Κατόπιν, γεμίΖετε μια φόρμα με το μίγμα και τη βάΖετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει. 
 
Μετά τη βγάΖετε και αφού τη γαρνίρετε με σαντιγύ ή φρούτα, τη σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου