Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Καστανοπατατού Δημητσάνας

 

Απο τις συνταγές που συνέλεξε η Μαίρη Παναγάκου γυρνώντας την Ελλάδα , για τις ημέρες της Σαρακοστής,  έχομε σήμερα κάτι που μόνο το όνομά του μας προκαλεί ευθυμία και νομίζω τρώγοντάς το ακόμα περισσότερη ...

Καστανοπατατού Δημητσάνας

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα/

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο/

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα/

4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες/

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες/

2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες/

2 φύλλα δάφνης/

3 κ.σ. πετιμέζι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες, αλατοπιπερώνομε και ανακατεύουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε με τις πολτοποιημένες ντομάτες και το πετιμέζι.

2. Ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 20' και προσθέτουμε τα κάστανα και τη δάφνη. Ανακινούμε την κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 20' μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10΄ σκεπασμένο το φαγητό. Σερβίρουμε ζεστή την καστανοπατατού, με δυνατό κόκκινο κρασί, ελιές και βολβούς.

Εύκολο φαίνεται αρκεί να βρούμε κάστανα... 

Καλή Επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου