Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Φερνάντο Πεσόα

Το 2008 ήταν η επέτειος για τα 120 χρόνια απο την γέννησή του

Εδώ ένα πολύ αξιόλογο άρθρο για αυτήν την διαχρονική προσωπικότητα









για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό




νέες εικόνες...καίτοι παλιές....

άντε πάλι θα ταξιδέψουμε στο χωροχρόνο δηλαδή πίσω στο χρόνο και σε άλλα μέρη 

αλλά και σε άλλα συναισθήματα  και σκέψεις νοσταλγία και αναμνήσεις

είναι αυτό που μου δίνει η περιπλάνηση στο λεύκωμα 

που απαρτίζεται απο μικρά κομμάτια ζωής , στιγμών,  επιλογών 

και όπως και να το δεί ο καθένας, είναι προσωπική επιλογή του καθενός 

όπως προσωπική είναι και η ψυχοθεραπεία
για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

το όνειρο ενός κοριτσιού

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Μαγικά ταξίδια - " Οι χρυσοφύλακες γρύπες "

 
Απίστευτα συναρπαστικό!

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

συγγραφείς του κόσμου

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

οι συγγραφείς του κόσμου είναι εδώ και προτείνουν

προτάσεις καλοκαιρινής απόδρασης με πολλά βιβλία

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Σήμερα 24 Ιουνίου

 
Σήμερα 24 Ιουνίου Το γενέθλιον τον τιμίου προδρόμου 
και βαπτιστού Ιωάννου, 
Σύναξη Ζαχαρίου και Ελισάβετ των γεννητόρων αυτού, 
Οσίου Ερρίκου της Ωξέρ
 
Εορτάζουν
 Παρασκευή , Ερρίκος  
 

 









για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

"Σύνθημα" & "Καπετάν Ζωή"

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό
 

Σήμερα 23 Ιουνίου

Σήμερα  23 Ιουνίου Αγίου Αριστοκλέους πρεσβυτέρου του Ταμασού, 
Αγίας Αγριππίνης μάρτυρος, Αγίας Λολλίας μάρτυρος
 
Εορτάζουν
 
Αριστοκλής, Αριστοκλέας,
Αγριππίνα, Λολλία

Ολυμπιακή Ημέρα
 

 










για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Μελιτζάνες με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ:

1 1/2 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες/
1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια/
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες/
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο/
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο/
2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και λίγο επιπλέον/
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Σ:

1 . Βράζουμε το χταπόδι σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί εντελώς.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3'. Μόλις γίνει διάφανο, ρίχνου-ιε τις ντομάτες, τον μαιντανό, λίγο ιλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι απορροφηθούν τα μισά υγρά από ντομάτες.

4. Σε πήλινο γιουβέτσι, τοποθετούμε σε στρώσεις τα υλικά ως εξής: Μελιτζάνες, χταπόδι, λίγη σάλτσα και ξανά τα ίδια μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 φλ. τσ. νερό.

6. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.Το σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε την ιδιαίτερη γεύση του με ζεστό χωριάτικο ψωμί... και ατελείωτες βουτιές στη σάλτσα του.

Είναι μια συνταγή από την Λαμία και από την συλλογή των νηστίσιμων της κ.Μ.Παναγακπυ

"Σύνθημα" & "Καπετάν Ζωή"

για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό