Αντζουγιόπιτσα |
Μήπως σας αρέσει η πίτσα αλλά αποφεύγετε τα αλλαντικά;
Έχω κάτι για εσάς.
Σε ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ βρήκα μια ωραία συνταγή για πίτσα με αντζούγιες.
Θεωρώ , όσο μπορώ να φανταστώ, θα είναι νόστιμη και αρκετά πιο κοντά στην υγιεινή διατροφή. Την παραθέτω για να την δοκιμάσουμε ...
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
Μείγμα για Πίτσα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ: 500 γραμμ. (1/2 Πακέτο)
Ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο ΑΒΕΑ: 35 γραμμ. (2 & 1/2 κουταλιές)
Για το γαρνίρισμα
Ντομάτες: 8 ντομάτες
Τυρί σε φέτες: 100 γραμμ..
Αντζούγιες σε ελαιόλαδο: 10 τμχ
Ρίγανη: 7 γραμμ. (1 & 1/2 κουταλάκι)
Ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο ΑΒΕΑ: 3 κουταλιές
Τώρα η εκτέλεση είναι απλή και διασκεδαστική
Ζυμώνουμε τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί (μαζί κι εμείς - μου αρέσουν οι συνταγές με διάλλειμμα )
για 30 λεπτά και στη συνέχεια την πλάθουμε λίγο μέχρι να φύγει ο αέρας.
Με τον πλάστη ανοίγουμε δύο ζυμάρια στρογγυλά και λεπτά .
Αφαιρούμε την Φλούδα της τομάτας και την κόβουμε στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στην πίτσα,
Απλώνουμε το τυρί και τις αντζούγιες, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο,
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20,30 λεπτά, - περίπου
Καλή Επιτυχία!!!