Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τάρτα γλυκοκολοκύθας


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Αλεύρι για κρητικό φύλλο και πίτες ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ 250 γρ

Βούτυρο: 125 γρ. (1/2 πακέτο)

Γιαούρτι στραγγιστό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ: 100 γρ. (1/2 κούπα)

Αυγό: 1

Αλάτι: 2,5 γρ. (1 κουταλάκι)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Κολοκύθα χοντροτριμμένη: 500 γρ. (3 & 1/3 κούπες)

Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα: 1

Πράσα ψιλοκομμένα: 1

Καρότο τριμμένο: 1

Ελαιόλαδο Εξαιρετικά παρθένο ΑΒΕΑ: 60 γρ. (114 κούπα)

Φέτα: 250 γρ.

Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ: 60 γρ. (1/4 κούπα)

Άνιθο Ψιλοκομμένα: 60 γρ. (1/2 κούπα)

Αυγά: 2

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη .
Την βάζουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι και στην συνέχεια την κολοκύθα με το καρότο μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώναμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την γέμιση με το τυρί

Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα προσθέτουμε στη γέμιση

Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο της τάρτας και το τοποθετούμε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα . Την τρυπάμε ελαφρά με το πηρούνι.

Προσθέτουμε την γέμιση της τάρτας και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

τη συνταγή βρήκα σε διαφημιστικό φυλλάδιο των επώνυμων προϊόντων που περιέχει .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου