Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Ελληνικό Αυγοτάραχο & Γαλλική Λεμονάδα

Το αβγοτάραχο και πώς θα το απολαύσουμε

Πορτοκαλί χρώμα, έντονη μυρωδιά από ιώδιο, μοναδική υφή. Ένα από τα πιο ξεχωριστά γκουρμέ προϊόντα του κόσμου παράγεται στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο το ότι αρκετοί το θεωρούν ανώτερο από το χαβιάρι της Κασπίας Θάλασσας, 

Το αβγοτάραχο αποτελούσε εκλεκτή λιχουδιά από την εποχή των Φαραώ, ουσιαστική και σημαντική τροφή στο διαιτολόγιο των αρχαίων. Ενώ ήταν γνωστό και στο Βυζάντιο. 

Η μέθοδος παραγωγής του αυγοτάραχου δεν έχει αλλάξει μέσα στους αιώνες ούτε και ο φημισμένος τόπος προέλευσής του, που είναι η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Κλείσσοβας και Μπούκας μια περιοχή φυσικά οριοθετημένη από τις εκβολές των ποταμών Αχελώου και Εύηνου.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αποκτήστε το χρυσό μπαστουνάκι και δοκιμάστε το με λεμόνι και λάδι ή μόνο του πάνω σε φρυγανισμένο ζεστό ψωμί, κομμένο σε λεπτές φέτες, αφού καθαριστεί από το κερί που το προστατεύει.

Παραδοσιακή γαλλική λεμονάδα

Στην αρχή με κέρδισε με τη συσκευασία της. Ήθελα να αποκτήσω μια τέτοια φιάλη στο ψυγείο μου. Όταν τη δοκίμασα, με κέρδισε και με τη γεύση. 

Πρόκειται για μια artisanal -χειροποίητη- sparkling λεμονάδα που κυικλοφορεί σε πέντε ιδιαίτερες γεύσεις. κλασσική λεμόνι, ρόδι & μύρτυλου pink lemonade από σταφύλια, καθώς και πορτοκάλι-λεμόνι. 

Αυτό που αξίζει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι παρασκευάζεται χωρίς ίχνος συντηρητικών και πρόσθετων, αλλά έχει και χαμηλές θερμίδες. Η γεύση είναι υπέροχη. Δεν είναι τυχαίο που παρασκευάζεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο εδώ και 100 χρόνια. 

Πιείτε την παγωμένη σκέτη ή συνοδεύοντας μια πιατέλα με φρέσκα φρούτα και γλυκά. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σε κοκτέιλ.  Θα τη βρείτε στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Fresh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου