Σουπιές με σέλινο -Κεφαλονίτικο
Υλικά για 6 μερίδες
1 κιλό σέλινο (κοτσάνια, ριζα και φύλλα)/
1 κιλό σουπιές πλυμένες σε κομμάτια/
2-3 σακουλάκια με το μελάνι τους/
2 μέτρα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα/
1Ο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα/
1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο/
1 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί/
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες/
1 ποτήρι πολτοποιημένες ώριμες ντομάτες/
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο/
λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
1 Βράζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό και ζεματάμε το σέλινο για 1Ο'.
Το αφήνουμε να στραγγιξει και πετάμε το νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεστάνει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε και τις σουπιές σοτάροντας για άλλα 5'.
2. Σβήνουμε με το κρασί κοι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κοι το μελάνι. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30-40' μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και το σέλινο.
3. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι και βράζουμε ακόμα λίγο αν δεν έχει δέσει η σαλτσούλα του. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό, με ζυμωτό ψωμί και κόκκινο Κεφαλλονίτικο κρασί. Η νοστιμιά του ξετρελαίνει!
Από την συλλογή της Μ.Παναγάκου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου