Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Οι ατζέντες μου...



οι φωτογραφίες είναι από εμένα 

τα τέσσερα παλιά ημερολόγια που κρατώ ακόμη 

διότι μου αρέσουν πολύ...

μου προκαλούν μια ψυχική ευφορία όταν τα βλέπω 

και μια αίσθηση συμμετοχής σε παραμυθένια ατμόσφαιρα

Έχετε υπ' όψιν πιστεύω όλοι, αυτά τα μικρά ημερολόγια τσέπης τις ατζέντες.   Κυκλοφορούν στην αρχή κάθε χρόνου για να τις προμηθευτούμε με την προοπτική να μας βοηθήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ως σημειωματάρια και με τις πάγιες πληροφορίες δηλ εορτές δημόσια τηλέφωνα ανάγκης και υπηρεσιών .  Φυσικά τα βιβλιοπωλεία βρίθουν από ατζέντες για όλα τα γούστα και απαιτήσεις. 

Ωστόσο οι ατζέντες μπορούν να φτάσουν στα χέρια μας εκτός από το εμπόριο και με άλλο τρόπο.  Είναι ένα μέσον φιλανθρωπικής προσφοράς μέσω κάποιων φορέων που τις πουλούν πχ  ενορείες, σύλλογοι, σχολεία, και τα χρήματα του κέρδους δίδονται  για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας ή για κάποιο κοινωφελές έργο. 

Υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος που μπορεί κάποια ατζέντα να βρεθεί στα χέρια μας και είναι χωρίς να χρειαστεί να την αγοράσουμε αυτό γίνεται για διαφημιστικούς λόγους. Κάποια εταιρεία ή κάποιο κατάστημα προσφέρει στους πελάτες μια ατζέντα ως δώρο για τη νέα χρονιά συμβολικά ως ένα ευχαριστώ για την προτίμηση και τη συνεργασία.  

Πολλές φορές οι ατζέντες περιέχουν και κάποια μικρή αθρογραφία με θέματα σχετικά με το ύφος και τον χαρακτήρα του φορέα που τις προσφέρει στον κόσμο.  Θα δούμε ατζέντες με θέματα υγείας καλωπισμού διατροφής, ή ατζέντες με θέματα ταξιωτικού ενδιαφέροντος ή με θέματα οικολογίας , ζωοφιλίας, κηπουρικής, Θρησκευτικών ενδιαφερόντων και άλλα.  

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μια ατζέντα είναι πολύ ενδιαφέρουσα από άποψη αισθητικής . Έχω κρατήσει παλιές ατζέντες μόνο γι αυτό τον λόγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου