Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο και σάλτσα ντομάτας

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

1 κουτί κανελόνια

ελαιόλαδο

μισό κιλο στήθος κοτόπουλου 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 2 - 3 σκελια σιόρδο

1 κιλό ώριμες ντομάτες

λευκό κρασί μισό ποτήρι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 φλυτζάνια γάλα

1 1/5 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη

200γρ τυρι κρέμα

αλάτι πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το κράσι. Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιει τα υγρά του.

Ετοιμαζουμε την μπεσαμέλ σε μια κατσαρολα καιμε το βουτυρο προσθέτουμε το αλεύρι κ;ι αναξατεύουμε να γινει ομοιογενές μίγμα και έπειτα προσθέτουμε 1 φυτζανι γάλα και αλατοπίπερο και αναξατεύουμε σε μετρια φωτια 6-7 λεπτα .

Τρίβουμε τις ντοματες και σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη μπεσαμελ τη μιση ντοματα τη μιση γραβιερα το κοτόπουλο και το τυρι κρεμα

Απλώνουμε λιγη ντοματα στο ταψι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα απλωνουμε. Μετα τα περιχύνουμε με την υπολοιπη ντοματα και ένα φλυτζάνι γάλα

Πασπαλιζουμε με την υπολοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα .

Καλη επιτγχία κ καλή όρεξη!!!

Η συνταγη είναι απο παλιό περιοδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου