Μαρίνα Ηρακλείου |
για μεγέθυνση ροδάκι να ν ανοίξει με φακό |
Γειά σας και χαρά σας! ......... Λίγο πολύ όλοι την έχουμε την δόση μας και εγώ λίγο παραπάνω και επιπλέον μια δόση αυτοσαρκασμού ......... Ελπίζω να σας αρέσει το περιεχόμενο που δημιουργώ εδώ κάθε μέρα ...... Σας ευχαριστώ!
Μαρίνα Ηρακλείου |
για μεγέθυνση ροδάκι να ν ανοίξει με φακό |
για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό |
Στο φυλλάδιο ένθετο για τα βότανα που έχω βρήκα και την "φτέρη"
να συγκαταλλέγεται στα φυτά βαφές - αυτό δεν το ήξερα ας δούμε λοιπόν τι λέει
Ο αριθμός των ειδών της είναι πολύ μεγάλος και περιλαμβάνει φυτά διαφορετικού μεγέθους, σχήματος φύλλων, που ζούν σε διαφορετικά περιβάλλοντα. Αρκετά είδη της είναι καλλωπιστικά
Είναι ένα ατελές φυτό που δεν βγάζει άνθη. Τα σπόρια της με τα οποία πολλαπλασιάζεται εμφανίζονται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων.....
για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό |
για μεγέθυνση ροδάκι να ανοίξει με φακό |
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ι ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κιλό διάφορα Χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, καυκαλήθρες, μυρώνια κ.ά.
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 /2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1. Πλενουμε και ψιλοκόβουμε ολα τα χορταρικά και τα μυρωδικά. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν, Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα χορταρικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας συνεχώς για 7-10'. Τα βάζουμε να στραγγίσουν γιο 2 περίπου ώρες.
2. Σε λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο της ζύμης, το νερό, τον χυμό λεμονιού και αργά αργά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια μας. Τη χωρίζουμε σε 4 μπάλες και την αφήνουμε σκεπασμένη στη λεκάνη να ξεκουραστεί γιο 1/2 ώρα.
3.Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο με την πιτόβεργα και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Στη μέση και κάθετα, στο καθένα βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε κοι κλείνουμε πατώντας γύρω γύρω με μικρό πιρούνι. (αυτο δεν το καταλαβαίνω εγώ κόβω στρογγυλά με κάποιο βοήθημα και κλείνω μισοφέγγαρο)
4.Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο τοποθετούμε ένα ένα τα χορτοπιτάκια και τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγιξουν. Τρώγονται ζεστά ή κρύα και τέρπουν τον ουρανίσκο μας με τα αρωματικά νηστίσιμα χορταρικά τους.
σειρα ΕΛΤΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ |
Η φύση συνήθως δεν σκοτώνει. Αλλά και τις λίγες φορές που το κάνει, σπάνια παραβιάζει το πλαίσιο της φυσικής επιλογής ή των διατροφικών αναγκών ενός πληθιοσμού ατόμων της.
Ο άνθρωπος, δυστυχώς, δεν ακολουθεί την τακτική της φύσης: σκοτώνει είτε για το συμφέρον του ή επειδή ενοχλείται. Θέλει μάλιστα άμεσα αποτελεσματικούς τρόπους. Αυτό όμως συνεπάγεται τη διατάραξη της φυσικής ισορροπίας, αλλά και τη μόλυνση του περιβάλλοντος με κάθε είδους χημικές ουσίες.
Φυσικά εντομοαπωθητικά
Τα φυτά, εκτός από τα δηλητήρια που διαθέτουν για την προστασία τους - και τα οποία τα ζώα τα γνωρίζουν και τα αποφεύγουν - έχουν και μερικές εντομοαπωθητικές ουσίες, που είναι αποτελεσματικές και τα προφυλάσσουν. Για παράδειγμα, η σκόνη των λουλουδιών του πύρεθρου βλάπτει μόνο τα έντομα, τα ερπετά και τα ψάρια.
Ένα άλλο εντομοαπωθητικό φυτό είναι π Ινούλα, της οποίας οι ρίζες προσελκύουν τις μύγες και. λόγω της κολλητικής ουσίας που περιέχουν, τις παγιδεύουν. Επίσης, ο βασιλικός, με το θαυμάσιο άρωμα του, διώχνει τα κουνούπια τις μύγες. Δεν τον χρησιμοποιούσαν λοιπόν οι παλιοί μόνο για τιιν ομορφιά και το άρωμά του... Είναι πλέον καιρός να εφαρμόσουμε κι εμείς ένα φυσικό τρόπο απώθησης των εντόμων. Υπάρχουν πολλοί, κι εδώ θα αναφέρουμε μόνο μερικούς.
Για τις μύγες
Τώρα το καλοκαίρι, κρεμάστε ματσάκια εντομοαπωθητικών φυτών στο σπίτι σας ή βάλτε στα περβάζια των παραθύρων σας γλαστράκια με αρωματικά βότανα (βασιλικό, μέντα, δεντρολίβανο, τανάτσετο, φλισκούνι - που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στη μαγειρική.
Για τα μυρμήγκια
Αλείψτε τις γωνιές και τις χαραμάδες με αφέψημα φύλλων καρυδιάς. Επίσης, Το μοσχοκάρυδο απωθεί αρκετά είδη εντόμων των ντουλαπιών ή της αποθήκης σας.
Για το σκόρο
Βάλτε αποξηραμένα κλαδάκια αψιθιάς, αρτεμισίας, δεντρολίβανου, θυμαριού ή λεβάντας ανάμεσα στα μάλλινα και στις κουβέρτες σας. Γεμίστε πάνινα σακουλάκια με αυτά τα βότανα αφού τα αποξηράνετε
Όταν βρίσκεστε έξω
Αποφύγετε τα έντομα, αλείφοντας το δέρμα σας με δυνατά αφεψήματα χαμομηλιού, αψιθιάς και λεβάντας ή χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Βρήκα αυτό το άρθρο σε ένα παλιό ένθετο εφημερίδας