Παραδοσιακή συνταγή από την Λήμνο
Υλικά
(Για 4 άτομα)
1 ροφός κομμένος οε μερίδες (περίττου 2 κιλά)
1φλιτζάνι λάδι
2-3 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
χυμός από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι. ηροσΟέτετε τις ντομάτες, το ψάρι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι κα: βράζετε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να μείνει με το λάδι του.
Ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά, προσθέτετε το λεμόνι και λίγο λίγο περίπου μισό φλιτζάνι από τον ζωμό του ψαριού. Ρίχνετε το αβγολέμονο στο φαγητό και το ανακινείτε να πάει παντού μέσα στην κατσαρόλα.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου