Το σταφυλίνακα το καταναλώνωμε απο το Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο - Μάιο χρησιμοποιώντας τη ρίζα και τους τρυφερούς βλαστούς του που τρώγωνται βρασμένα με τη προσθήκη λαδόξυδου, με μια πολύ χαρακτηριστική και δυνατή ευχάριστη μυρωδιά και με λεπτή μετα γεύση γλυκάνισου.
Συνταγή σταφυλινάκοι με χοχλιούς
Μπορεί και να βοηθάει στην ελάττωση της αρτηριακής πίεσης χωρίς όμως επιστημονική επιβεβαίωση.
Μερικά απο τα συστατικά που περιέχει σε δείγμα 100 γρ ειναι τα ακόλουθα: Νάτριο (mg): 123, Κάλιο (mg): 687, Ασβέστιο (mg): 450, Μαγνήσιο (mg): 46, Φώσφορος (mg): 27 και Σίδηρος (mg): 3.49
Στην Αγγλική γλώσσα το βρίσκωμε με το όνομα Queen Anne's lace - δαντέλλα της βασίλισας Αννας - .
Μπορεί και να βοηθάει στην ελάττωση της αρτηριακής πίεσης χωρίς όμως επιστημονική επιβεβαίωση.
Μερικά απο τα συστατικά που περιέχει σε δείγμα 100 γρ ειναι τα ακόλουθα: Νάτριο (mg): 123, Κάλιο (mg): 687, Ασβέστιο (mg): 450, Μαγνήσιο (mg): 46, Φώσφορος (mg): 27 και Σίδηρος (mg): 3.49
Στην Αγγλική γλώσσα το βρίσκωμε με το όνομα Queen Anne's lace - δαντέλλα της βασίλισας Αννας - .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου