Σελίδες

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Κεφτεδάκια της γιαγιάς

 

Κεφτεδάκια της γιαγιάς από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά

600 γρ. κιμά από κιλότο

Μπαγιάτικο ψωμί, που σε όγκο να είναι το ίδιο με τον κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 κουταλιά σούπας ρίγανη τριμμένη

1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες(προαιρετικό)

3-4 κλαδια ψιλοκομμένο μαϊντανό

2-3 κουταλιές σούπας νερό

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι για το αλεύρωμα

Καλό λάδι για το τηγάνισμα


Παρασκευή

Μουλιάζετε το ψωμί σε άφθονο κρύο νερό. Το αφήνετε εκεί τουλάχιστον για 10-15 λεπτά.

Το στύβετε απαλά με το χέρι, το θρυμματίζετε μέσα στον κιμά και ζυμώνετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, πασπαλίζετε με τη ρίγανη τρίβοντάς τη με τις παλάμες σας και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε και το μαϊντανό και ζυμώνετε επίμονα ούτως ώστε όλα τα υλικά να σκορπιστούν ομοιογενώς στον κιμά.

Τέλος ρίχνετε μέσα στον κιμά το νερό, ξαναζυμώνετε, σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και τον βάζετε στο κάτω μέρος του ψυγείου να ηρεμήσει τουλάχιστον για ώρα,

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο, τον πλάθετε σε στρογγυλούς κεφτέδες, τους αλευρώνετε, τους τινάζετε να φύγουν τα πολλά αλεύρια και τους τηγανίζετε λίγους λίγους μέσα στο τηγάνι.

Τους βγάζετε, τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους σερβίρετε ζεστούς, συνοδεύοντάς τους από μια καλή χωριάτικη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου